Laxspett

Ingredienser:
400 g
laxfilé
olivolja
salt och peppar
färska örter, (t ex körvel, persilja, gräslök eller andra
örter)
Typ:
Förrätt, Huvudrätt
Tillagningstid:
0-20 min
Egenskap:
Festligt, Snabblagat, Lättlagat
Huvudingrediens:
Fisk
Tillagning: 8 portionerEn rätt som alltid brukar uppskattas av barnen men även förstås av vuxna. Skiva laxen istället för att tärna den, då går det mycket fortare att trä upp den på spetten.1. Värm ugnen till 125 grader.2. Skiva laxen i åtta cirka 1 1/2 cm breda skivor. Trä upp dem på träspett och lägg dem i en långpanna eller ugnsfast form.3. Pensla spetten med olivolja och strö över salt och peppar.4. Stek spetten i ugnen i 5-7 minuter. Ta ut dem ur ugnen när det fortfarande finns en lite rå kärna kvar. Fisken blir färdig av eftervärmen. Hacka örterna och strö över före servering.
0 Comments:
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home