Inkokt lax med dilltsatsiki Tasteline

500 g färsk eller fryst laxfilé
1 knippa dill
1 citron
1 msk korianderfrön
1 msk salt
Svensk tsatsiki:
1/2 gurka
0,5 tsk salt
1 tsk socker
1 msk vitvinsvinäger
1 dl gräddfil
4 msk hackade överblivna dillvippor
Gör så här:
1. Skär bort skinnet från laxen. Dela i 12 ungefär lika stora bitar.
2. Plocka dillen och lägg undan vipporna till serveringen. Skär stjälkarna i 3 centimeters bitar.
3. Tvätta citronen och skiva tunt.
4. Koka upp 1 liter vatten med dillstjälkarna, citronskivorna, korianderfröna och saltet i en vid kastrull. Sjud lagen några minuter.
5. Lägg i laxbitarna. Låt koka upp igen och ta av plattan. Låt stå 5 minuter och ställ sedan kallt. Låt laxen kallna i lagen.
6. Dags att göra tsatsikin: Skölj och riv gurkan grovt. Lägg i en bunke och pressa ur så mycket vätska du kan. Salta, sockra, häll i vinägern och rör om. Låt stå 10 minuter.
7. Häll bort den vätska som bildats, rör i gräddfilen och dillen. Smaka av med eventuellt mer salt, socker och vinäger. Garnera med citron och dillvippor och servera till den kalla laxen.
0 Comments:
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home