Sallad av fläsklägg med pepparrotsdressing

4 portioner
”Läggen är en bortglömd del av grisen. Synd, för det är billigt och gott. Gör ett storkok och frys köttet i spadet. Håller sig länge och är jättebra att ha på lut.”
400 g rimmad fläsklägg
1 gul lök
4 kryddpepparkorn
1 lagerblad

1 dl korngryn
Buljong från fläskläggskoket
2 gulbetor
1 äpple
1 rödlök
6 dl blandade, sköljda salladsblad (till exempel baby-spenat, ekbladssallad, frisée)
Olivolja
Salt

1 dl gräddfil
1 dl Kesella
2 msk riven färsk pepparrot
Salt
Strösocker
Gör så här:
1. Lägg fläskläggen i en kastrull tillsammans med skalad och delad lök samt kryddor. Häll i vatten så läggen täcks. Koka den mjuk, i cirka 3 timmar.
2. Ta upp och låt läggen svalna, spara buljongen. Plocka sedan läggen i mindre bitar.
3. Koka korngrynen mjuka i buljongen från fläskläggen enligt instruktionen på förpackningen.
4. Koka gulbetorna mjuka i lättsaltat vatten, låt kallna. Skala och skär sedan gulbetorna i fina klyftor.
5. Hyvla äpplet tunt med osthyvel eller på mandolin. Skala och skär rödlöken i fina ringar.
6. Blanda samman alla ingredienser i en stor bunke, vänd runt med lite olivolja och salt.
7. Rör samman alla ingredienser till pepparrotsdressingen. Smaka av med salt och peppar.
8. Lägg upp salladen på tallrik och servera pepparrotsdressingen till
0 Comments:
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home