Snabb kasslergryta
Lite nöjd med den här, faktiskt. Anade att den skulle vara snabbfixad men inte att den skulle bli så god. Pepparrot är gott till den här grytan, precis som till kokt kyckling eller fisk. Testa att riva på grövsta sidan av rivjärnet. Blir inte så grymt starkt då
Ingredienser:
500 gram kassler
5 st stora potatisar eller dubbelt så många små
200 gram frysta grönsaker, typ wokgrönsaker eller rotsaker
1 st tärning grönsaksbuljong
3 msk hackad persilja
fransk senap
5 dl vatten
peppar
1. Koka buljong på tärningen och vattnet i en stor kastrull eller gryta.
2. Skala potatisarna, skär i två centimeter stora bitar och lägg i buljongen.
3. Hacka persiljan fint.
4. Drick en slurk vatten eller vin. Tänk på något trevligt.
5. Skär kasslern i halvcentimetertjocka skivor och lägg i kastrullen ovanpå potatisen.
6. Lägg de frysta grön-/rotsakerna i grytan efter en liten stund.
7. Strö i persiljan, vänd runt och peppra lite.
8. Nu har det nog gått en kvart. Kolla att potatisen är klar och servera med senap och bröd.
Tips
Färska rotsaker går givetvis minst lika bra. Skär rotselleri, palsternacka, morot och purjo i rätt små bitar och stoppa i grytan samtidigt med potatisen.
Vegotipset
0 Comments:
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home