Dillkyckling

För 4 personer
Du behöver:
1 l vatten
1 morot i sneda slantar
Purjolök, 2 dm stora bitar
2 lagerblad
5 vitpepparkorn
2 tsk salt
500 g kycklinglårfilé
1 msk smör
2 msk vetemjöl
1 dl lättgrädde
1 msk ättika 12 %
2 msk socker
1 dl finhackad dill
Salt och peppar
Gör så här:
1. Koka upp vattnet och lägg i de fem översta ingredienserna.
2. Putsa och halvera lårfiléerna. Lägg dem i det sjudande vattnet och låt koka sakta 15–20 minuter. Sila av buljongen och lägg undan kycklingen.
3. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, rör ner mjölet med en visp. Pytsa i lite buljong så att det får koka in och fortsätt så i omgångar tills du har använt cirka 5 dl. Rör ner grädden. Vill du ha såsen tunnare fortsätter du med buljong.
4. Koka upp ättika och socker i liten kastrull (eller mikro) och smaka av såsen med det sötsura tills det smakar gott.
5. Lägg tillbaka köttet i grytan och låt det värmas tillsammans i cirka 5 minuter. Krydda med dill, salt och vitpeppar.
0 Comments:
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home