Sparrisomelett
En omelett är alltid gott och den går snabbt att laga. Receptet är för en person, men kan enkelt dubbleras. Mozzarellan kan bytas ut mot annan riven ost.INGREDIENSER(1 pers)
2 ägg
2 msk vatten
salt och malen vitpeppar
1 tsk rapsolja
3 sparrisstjälkar
2 msk riven mozzarellaGÖR SÅ HÄR1. Ansa sparrisstjälkarna och skär bort den hårda änden. Riv mozzarellan grovt. Vispa upp äggen lätt och tillsätt vatten, salt och peppar. 2. Hetta upp oljan i en stekpanna och häll i äggsmeten. Sänk värmen till medelvärme och rör föriktigt med en träslev tills omeletten börjar stelna. 3. Strö över mozzarellan och lägg på sparrsistjälkarna. Låt osten smälta, omeletten stelna helt och servera genast.
2 ägg
2 msk vatten
salt och malen vitpeppar
1 tsk rapsolja
3 sparrisstjälkar
2 msk riven mozzarellaGÖR SÅ HÄR1. Ansa sparrisstjälkarna och skär bort den hårda änden. Riv mozzarellan grovt. Vispa upp äggen lätt och tillsätt vatten, salt och peppar. 2. Hetta upp oljan i en stekpanna och häll i äggsmeten. Sänk värmen till medelvärme och rör föriktigt med en träslev tills omeletten börjar stelna. 3. Strö över mozzarellan och lägg på sparrsistjälkarna. Låt osten smälta, omeletten stelna helt och servera genast.

0 Comments:
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home