Habanero-currykyckling med pappardelle

4 portionerEn öppen grill med kol eller ved samt gasolgrill kan användas.Du behöver:500 g kycklinglårfilé2 tomater, skurna i tjocka skivor1 rödlök, skuren i tjocka skivor1 squash, skuren i skivor1/2 färsk ananas, skalad och grovt skivadsalt och nymald svartpeppar3 msk stark currymajs- eller olivolja400 g torkad pappardelle, fettuccini, linguini eller spaghetti1/2 dl finstrimlad färsk mynta eller koriandersaften från 1 stor lime1 habanero, urkärnad och finhackad1 1/2 dl mango-jalapeno glaze eller chutney1 dl hackade cashewnötterGör så här: 1. Börja med att vända runt kyckling, grönsaker och ananas i curry och olja. Ställ åt sidan tills det är dags att grilla.2. Låt kolen brinna ner till en askgrå glödbädd. Stäm av värmen som ska vara mycket stark. 3. Grilla kyckling, grönsaker och ananas över direkt glödvärme. Ananas går fortast, därefter grönsaker. Kycklingbitarna tar längst tid. 4. Koka pastan al dente under tiden allt grillas.Servering:Ta upp det grillade och skär allt i lite mindre bitar. Slå av vattnet från pastan och blanda den med allt grillat. Blanda även ner örter, limesaft, habanero och glaze. Servera ur pastagrytan och strö cashewnötter ovanpå.Jonas tips & trix: Här är det bra om ni är två som kan hjälpas åt. En sköter grillen och den andra kokar pastan.Gott att dricka till:Hubertushof Thörnicher Ritsch Riesling AusleseTyskland98388129 kr Läckert, halvtorrt rieslingvin med dryga femton år på nacken. Karaktären påminner om russin, aprikos och petroleum. God balans, koncentration och längd.Hubert Beck GewurztraminerFrankrike459289 kr Druvtypiskt vin med insmickrande sötma. Doft och smak är kryddiga och blommiga med tillägg av tropisk frukt och honung. Alsace är ursprunget.Alternativ:En god ale från England sitter fint. Prova gärna Newcastle Brown Ale (nr 1538, 13.90 kr).
0 Comments:
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home