Stekt fläskfilé på italienskt vis

För 8-10 personerDu behöver:2 fläskfiléer à 500 g Salt Peppar3 msk smör eller margarin 3–4 msk pesto PESTO:1/2 dl pinjenötter 1 kruka basilika 2 vitlöksklyftor 1 dl riven parmesanost1 tsk salt 2 dl olivoljaGARNERING:Rostade pinjenötter1 dl riven parmesanostBasilikaGör så här:1. Ansa filéerna och krydda med salt och peppar.2. Hetta upp matfettet i en stekpanna och bryn köttet runt om.3. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna, finhacka basilikan och skala och finhacka vitlöken.4. Blanda samman alla ingredienserna till peston utom oljan i en matberedare. Mixa peston och tillsätt olja genom matarröret i en smal stråle.5. Lägg köttet i en smord eldfast form och stek i 200 grader mitt i ugnen i cirka 20 minuter.6. Tag ut köttet och skär det i skivor. Lägg det åter på ett eldfast fat.7. Klicka över peston och strö över riven parmesanost. Gratinera i övre delen av ugnen i 250 grader i cirka 5 minuter.8. Strö över pinjenötter och garnera med basilika. Servera.Tips: Vill du ta en genväg kan du köpa färdig pesto. Rätten kan ätas både varm och kall, ska du servera den kall är det gott att skära köttet i lite tunnare skivor.
0 Comments:
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home