Träna med Tasteline
Ät rätt protein
Den som tränar medelhårt någon gång per vecka får i sig tillräckligt med protein från vanlig mat. Proteinet behövs för muskeluppbyggnad och återhämtning. Protein får du i dig genom att låta kött,fisk, fågel, skaldjur, ägg eller bönor ingå i de flesta av dygnets måltider. Vanlig mat funkar alltså bra men man bör tänka på vilken typ av proteinkälla man väljer för att inte få i sig en massa onödigt fett.Du som har mycket muskler och tränar hårt varje dag kan äta en aning större portioner mat och då kommer även proteinintaget att öka. Proteinpulver behövs inte om man ser till att någon proteinkälla ingår i frukost, huvudmåltider samt i mellanmål.För dig som behöver gå ner i vikt är det bra med protein i lagom mängd. Proteinet i maten gör oss mätta och sätter fart på ämnesomsättningen. Om du ökar ditt proteinintag är det dock viktigt att du väljer fettsnåla proteinkällor som exempelvis magert kött. Du bör inte överdriva proteinintaget, tänk tallriksmodellen så blir det automatiskt lagom mycket av allt.Om du är vegetarian och inte äter ägg eller mjölk i några större mängder bör du tänka på att det vegetabiliska proteinet inte tas upp till 100 procent. Därför kan det vara nödvändigt att äta lite större mängder ärter eller bönor. Ät någon baljväxt varje dag, gärna tillsammans med någon form av gryn eller spannmålsprodukt. Ät även nötter, fröer och produkter av soja som finns i många olika former som till exempel: tofu, bönor, sojaost, sojamjölk, grytbitar, sojafärs mm. Att kombinera olika typer proteinrika livsmedel ger dig ett komlett protein.
Mer Info om protein http://sv.wikipedia.org/wiki/Protein
0 Comments:
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home