Smalrecept Viktväktarsallad
Den som lätt blir gasig i magen av kål kan slaka den för att göra den mer lättsmält:Koka upp vatten, häll det heta vattnet över kålen. Rör om och häll sedan av vattent igen. Gör sallad som vanligt.
Dessa sallader håller sig en vecka om de förvaras i burk med tättslutande lock i kylskåpstemperatur.
"Viktväktarsallad"
1 kg. vitkål
Dressing:1 dl. äppelcidervinäger1 dl. olja (raps- eller linfröolja)3 dl. vatten1 msk. socker (kan minskas)½-1 tsk. krossad vitpeppar2 tsk. salt(ev. citronmeliss, basilika, dragon eller annan örtkrydda)
Skölj kålen, strimla den med osthyvel. Lägg den i en skål med lock och tryck till lite. Blanda alla ingredienser till dressingen och slå den över kålen.
Med olika tillbehör så blir salladen olika hela veckan: T.ex. Måndag - riven morotTisdag - grovrivet äppleOnsdag - lingonsyltTorsdag - strimlad paprikaFredag - ättiksgurkaLördag - Krossad ananasSöndag - strimlad isbergssallad och krossade tomaterAndra tänkbara tillbehör: Majs, broccoli, blomkål, kiwi, mango, melon, riven kålrot eller rotselleri, apelsin, syrade grönsaker, olika grönsaksblandningar.
0 Comments:
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home