Getostpaj med rostad paprika och sardeller

12 portioner
Tid: 70 min
Pajdegen:
3 dl vetemjöl
125 g smör, kallt
2 msk kallt vatten
1 form (24 cm) med löstagbar kant
Fyllningen:
2 röda paprikor
2 gula paprikor eller färdig skalad paprika på burk
1 dl couscous, okokt
2 msk olivolja
200 g chèvre (getostrulle)
1 dl riven ost
2 ägg
1 dl matlagningsgrädde eller crème fraiche
3 msk hackad färsk timjan
1 dm purjo
1 vitlöksklyfta
10 sardeller
Salt och peppar
Gör så här:
1. Häll upp mjölet i en skål tillsammans med smöret i bitar.
2. Knåda ihop till en grynig massa med fingrarna eller en gaffel.
3. Häll i vattnet och och knåda snabbt till en smidig deg.
4. Tryck ut degen i formen. Ställ in i kylen och låt vila i minst 20 minuter.
5. Värm ugnen till 250 grader och grill.
6. Dela och kärna ur paprikorna. Lägg dem med skinnsidan upp på folie på en plåt och grilla i ugnen tills skinnet blivit blåsigt och svart. Ta ut (slå av grillen, dra ner värmen till 200 grader) och lägg paprikorna att svalna i en plast- eller papperspåse.
7. Dra skalet av paprikorna och skär fruktköttet i 3 centimeter breda remsor.
8. Koka couscousen enligt instruktioner.
9. Ta bort skalet från chèvren och smula ner innanmätet i couscousen tillsammans med den rivna osten, äggen och grädden.
10. Hacka timjan. Ansa och skölj purjon. Skiva jättetunt. Hacka vitlöken fint. Ner med allt i couscousen.
11. Rör om blandningen ordentligt och smaka av med salt och peppar.
12. Häll couscousblandningen ner i pajskalet. Täck med den grillade paprikan och garnera med sardellfiléerna. Baka 30 minuter i ugnen.
0 Comments:
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home