Pasta med teriyakilax, lök och grön paprika

.
för träffen med GI-gänget
för träffen med GI-gänget

Tid: 30 min
2 lökar
2 gröna paprikor
1 röd chilifrukt
500 g laxfilé
2+1 msk olja
2 msk japansk soja
4 portioner pasta (här penne)
GI-fans tar förstås fullkornspasta.
4 msk teriyakisås
0,5 dl sesamfrön
Salt och peppar
Gör så här:
1. Skala och skiva lökarna.
2. Dela och kärna ur paprikorna. Skär i strimlor.
3. Skölj chilifrukten och skiva tunt. Ta med kärnorna om du vill ha det starkt.
4. Skär laxen i 3x3 cm bitar. Salta och peppra.
5. Stek löken, paprikan och chilin i 2 msk av oljan på hög värme tills det är lite brynt. Ta av värmen, häll på sojan och rör om ett par varv. Håll varmt under folie.
6. Sätt igång pastakoket. Gör som det står på paketet.
7. Diska ur stekpannan eller ta en ny. Hetta upp resten av oljan och stek laxbitarna mycket hastigt på ganska hög värme. Ta av värmen och häll i teriyakisåsen. Vänd runt laxbitarna försiktigt i såsen och låt fisken puttra/värmas klart i den heta pannan. Men ställ inte tillbaka den på spisen. Då bränner det fast något så in i plåten. Vill du ha det såsigare, späd med en liten skvätt vatten.
8. Servera pastan med löken/paprikan och laxen. Strö över sesamfrön.
Tips!

0 Comments:
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home