Magnus biffpasta

400 g lövbiff
2 dm purjolök eller ett par små salladslökar
1 vitlöksklyfta
250 g körsbärstomater
50 g rucola
4 msk strimlad basilika
4 portioner pasta
1 msk smör och 1 msk olja
1 dl torrt, vitt vin
Parmesan att riva över
Salt och peppar
Gör så här:
1. Skär lövbiffen i 2 cm breda strimlor. Salta och peppra.
2. Ansa purjolöken/salladslöken. Skiva tunt.
3. Skala vitlöksklyftan och tryck till den lite så att den spricker men håller ihop.
4. Skölj tomaterna och rucolan. Skaka av så mycket vatten som möjligt. Strimla basilikan.
5. Sätt igång pastskoket.
6. Hetta upp smöret och oljan i en stor stekpanna. Bryn lövbiffsbitarna på hög värme någon minut. Låt den mosade vitlöksklyftan vara med i pannan.
7. Häll i vinet, dra ner värmen till medel och rör om. Låt puttra någon minut.
8. I med tomaterna och fortsätt puttra ytterligare en minut så att de börjar spricka av värmen.
9. Vänd ner rucolan och basilikan. Smaka av med salt och peppar. Ta upp och släng vitlöksklyftan.
10. Servera till pastan med nyriven parmesan.
0 Comments:
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home