Grekisk vegopizza

Grekisk vegopizza
Toppa pizzan med stekta grönsaker, krämig fetaost och fint skurna citronskivor. Citron och kanelsmaken ska bara anas.

En sats pizzadeg
Tomatsås:
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
olivolja
500 g krossade tomater
1 tsk socker
1/2 tsk kanel
ca 1/2 tsk salt
Fyllning:
1 aubergine
1 ganska liten squash
2 gula lökar
olivolja att steka i
4 tomater
salt
1 tsk stött rosmarin
2 tsk oregano
några varv på pepparkvarnen
200 g fetaost
2 citroner
1.Gör en pizzadeg enligt receptet ovan.
2. Hacka löken till tomatsåsen. Fräs all lök i olivolja i en kastrull, den ska bli glansig.
3. Tillsätt krossade tomater, socker, kanel och salt. Låt såsen koka i 10 minuter och ställ den för att svalna något.
4. Skär aubergine, squash och lök i skivor. Stek grönsakerna i ganska mycket olivolja i en stor stekpanna. 5. Skär tomaterna i skivor och tillsätt dem efter en stund.
6. Krydda med salt, rosmarin, oregano och några varv på pepparkvarnen.
7. Sätt ugnen på 275 grader.
8. Kavla ut degen till antingen en stor rektangulär kaka eller 4 tallriksstora. Använd lite mjöl när du kavlar så att degen inte fastnar i bakbordet.
9. Lägg pizzabottnen på en eller två smorda plåtar. Bred på tomatsåsen och lägg på de stekta grönsakerna. Smula fetaosten över. Skär citronerna i tunna skivor och lägg dem runt om.
10. Grädda pizzorna i ca 10 minuter.
0 Comments:
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home