Jambalaya

För 4 personer
Du behöver:
1 kg kycklinglårfilé
4 kryddstarka korvar,
t ex kabanossen
2 msk olivolja
1 stor gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 röd eller gul paprika
1 blekselleristjälk, tärnad
1 burk krossade tomater
1 röd chili, hackad
3 dl kycklingbuljong
Oregano, timjan, lagerblad
3 dl vildrisblandning
Salt
Eventuellt tabasco
0,5 kg oskalade räkor
Gör så här:
1. Skär filéerna i mindre bitar och skiva korven.
2. Bryn dem i oljan i en gryta tillsammans med lök, vitlök, paprika och selleri.
3. Häll över tomat, chili (utan kärnor), buljong, kryddor och ris. Låt koka 20–30 minuter under lock. Rör runt då och då.
4. Smaka av med tabasco.
5. Skala räkorna under tiden grytan puttrar. Rör ner dem under de sista minuterna av kokningen så blir de precis genomvarma.
6. Färdigt att servera.
0 Comments:
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home