Kokoskyckling


2 dm purjolök
400 g kycklingfilé
4 portioner pasta
2 msk olja
1–4 msk röd thaicurry (bestäm själv hur hett det ska bli)
4 dl kokosmjölk
150 g haricots verts
1 lime
Salt eller thaländsk fisksås
Gör så här:
1. Ansa purjolöken. Skiva tunt. Skär kycklingfiléerna i 2 cm skivor.
2. Salta lätt.
3. Sätt igång pastakoket.
4. Hetta upp oljan och thaicurryn i en stor kastrull eller gryta.
5. Bryn kycklingen runt om på ganska hög värme ett par minuter. I med purjon. Rör om ett par varv.
6. Häll i kokosmjölken, rör om och låt kycklingen småputtra i 7–8 minuter tills de största bitarna är genomstekta.
7. Skölj haricots verten och låt dem puttra med kycklingen under de sista 2 minuterna.
8. Smaka av med salt eller fisksås. Servera med limeklyftor att pressa över på pastan.
0 Comments:
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home