Abborre med färskpotatis och ansjovisröra

Ingredienser:
800 gram färskpotatis
600 gram abborrfilé
Salt och peppar
Halster
1 st äpple
4 msk rapsolja
1 cm rödlök
1 st ask ansjovisfilé, á 55 g
4 msk grovt hackad dill
3 msk kapris
2 st inlagda rödbetor
Tillagning:
2. Sno ihop ansjovisröran: Skölj och kärna ur äpplet. Skär i tärningar. Lägg tillsammans med oljan i en skål.
3. Skala och hacka rödlöken, skär ansjovisen i små bitar, hacka dillen. Rör ner i oljan tillsammans med kaprisen.
4. Skär rödbetorna i små tärningar men blanda inte ner dem i röran, då blir allt rödbetsrött.
5.Salta och peppra abborrarna. Lägg i halster och stek över het grill. Ett par knappa minuter per sida brukar räcka om det inte är bamseborrar. (Har du inget halster så vänd fisken i ströbröd och smörstek i panna
i stället så slipper du jaga abborrbitar nere i glödbädden.)
6. Lägg upp nygrillad firre och kokta potatisar på tallrikar och dutta på ansjovisröran. Fullborda lyckan med rödbetsbitarna.
0 Comments:
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home