Revbensspjäll
Medan riset kokar blir spjället färdigt i mikrovågsugnen.
Spjället kan gärna ligga i marinaden för att ta åt sig mer smak.
Gör så här
1. Blanda soja, sweet chili, ingefära och pressad vitlök.
2. Pensla blandningen runt om köttet. Lägg det i en trång ugnssäker form. Kör på 750 W ca 7 min, vänd köttet, pensla med sojablandningen och kör ytterligare ca 7 min eller tills köttets innertemperatur är ca 80°.
3. Skär under tiden svamp, lök och sockerärter i mindre bitar.
Blanda det med olja i en form.
4. När köttet är klart körs grönsakerna på 750 W ca 2 min, rör om en gång under tiden. Blanda med solrosskott. Salta och peppra lätt.
5. Skär upp köttet och servera med ris och grönsakswok.
Ingredienser
500 g
tjocka revben
2 msk
japansk soja
2 msk
sweet chilisås
1 tsk
ingefära, finriven
1 st
vitlöksklyfta
Grönsakswok
6 st
champinjoner
3 st
salladslökar
50 g
sockerärter
1 tsk
olja
0,5 dl
solrosskott
Tillbehör
jasminris, sweet chilisås
0 Comments:
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home